Din danske jord

Formidling

Forfatter(e): Lars Bo Pedersen

Publikation: Nåledrys nr. 87

År: 2014

Side(r): 8-15

Pris: 150

Artikel/abstract:

Om planteernæring, næringsstoffer og jordens kemiske egenskaber

 Det er svært at forestille sig den mangfoldighed af kemiske processer, der foregår i jorden. Mange af processerne er indviklede og griber ind i hinanden på vidt forskellige måde afhængig af jordens beskaffenhed. Vi ved alle, at jordens frugtbarhed og surhedsgrad er af største betydning, når vi vælger gødningstype til kulturerne eller når vi for eksempel skal beslutte os til, om det er tid til kalkning. Men hvorfor og hvad er det lige der sker, når jorden tilføres næringsstoffer og hvordan er relationen til planteoptagelsen? Den første artikel om jord i foregående nummer af Nåledrys omhandlede jordbundsdannelse og jordens fysiske egenskaber. Denne anden artikel om jord omhandler jordkemi og næringsstoffer med fokus på planteernæring.

Læs artiklen