Hold træet friskt

Forbrugere

Forbrugere

Det er vigtigt at opbevare juletræet på den rigtige måde, indtil det skal ind i stuen. Tag det ikke direkte ind, hvis du selv har fældet træet. Lad det først stå udenfor et par dage, så træet kan vænne sig til at være uden rod. Som udgangspunkt kan både fæld-selv træer og fældede juletræer godt blive i nettet, indtil de skal ind i stuen.

Friske træer holder bedst på nålene – uanset træart. Hvis træet taber nålene, er det næsten altid fordi, det tørrer ud. Du kan hjælpe træet på flere måder:

  • Opbevar dit juletræ koldt, fugtigt og i læ, mens det venter på at komme ind
  • Sav 1-2 cm af stammen for at "åbne" træet, så det nemt kan suge vand
  • Sæt juletræet i en spand med vand 
  • Hold spanden fyldt med vand

Nogle praktiske erfaringer viser, at en hovedpinepille kan få rødgran, blågran og omorika til at holde sig friske i længere tid. Tilsæt vandet 1-2 brusetabletter med aktivstoffet acetylsalicylsyre (findes f.eks. i Kodimagnyl). Det virker på samme måde som det pulver, man bruger til afskårne blomster: Træet får lettere ved at optage vandet, da karrene ikke lukkes så hurtigt på stabfladen. Se forskellen på billederne nederst på siden.

Fjern først nettet når træet er sat op i stuen, da det letter opstillingen med træet i net. I frostvejr tager det nogle timer for grene og nåle at komme tilbage til deres oprindelige plads. Træk ikke i grenene. Frosne grene kan være ”sprøde” og knække.

Inde i stuen er det bedst at stille træet et stykke fra radiatorer, brændeovne og andre varmekilder. Desuden bør du så vidt muligt bruge en juletræsfod med vandbeholder. Det er især en god idé, hvis du vil have træet inde i mere end 14 dage. Fyld vand på hver dag, da store træer optager meget.

Rødgran opbevaret tørt, opbevaret i vand og opbevaret i vand med Kodymagnyl

 

Dispensation til Pomoxon Extra

Miljøstyrelsen har pr. 7. maj 2024 meddelt Danske Juletræer og Nufarm dispensation til anvendelse af Pomoxon Extra i nordmannsgran i perioden 7. maj til 1. august 2024.

Se flere nyheder

Plantning af juletræer med GPS-styret traktor og plantemaskine.

Se forhandleroversigt

Sorteringsmøde - Midt/nordjylland

I august begynder sæsonen for juletræer for alvor. Det er derfor vigtigt, at man som aktør i branchen holder sig grundigt orienteret om hvad der rører sig.

Se flere arrangementer