Hold træet friskt

Forbrugere

Forbrugere

Det er vigtigt at opbevare juletræet på den rigtige måde, indtil det skal ind i stuen. Tag det ikke direkte ind, hvis du selv har fældet træet. Lad det først stå udenfor et par dage, så træet kan vænne sig til at være uden rod. Som udgangspunkt kan både fæld-selv træer og fældede juletræer godt blive i nettet, indtil de skal ind i stuen.

Friske træer holder bedst på nålene – uanset træart. Hvis træet taber nålene, er det næsten altid fordi, det tørrer ud. Du kan hjælpe træet på flere måder:

  • Opbevar dit juletræ koldt, fugtigt og i læ, mens det venter på at komme ind
  • Sav 1-2 cm af stammen for at "åbne" træet, så det nemt kan suge vand
  • Sæt juletræet i en spand med vand 
  • Hold spanden fyldt med vand

Nogle praktiske erfaringer viser, at en hovedpinepille kan få rødgran, blågran og omorika til at holde sig friske i længere tid. Tilsæt vandet 1-2 brusetabletter med aktivstoffet acetylsalicylsyre (findes f.eks. i Kodimagnyl). Det virker på samme måde som det pulver, man bruger til afskårne blomster: Træet får lettere ved at optage vandet, da karrene ikke lukkes så hurtigt på stabfladen. Se forskellen på billederne nederst på siden.

Fjern først nettet når træet er sat op i stuen, da det letter opstillingen med træet i net. I frostvejr tager det nogle timer for grene og nåle at komme tilbage til deres oprindelige plads. Træk ikke i grenene. Frosne grene kan være ”sprøde” og knække.

Inde i stuen er det bedst at stille træet et stykke fra radiatorer, brændeovne og andre varmekilder. Desuden bør du så vidt muligt bruge en juletræsfod med vandbeholder. Det er især en god idé, hvis du vil have træet inde i mere end 14 dage. Fyld vand på hver dag, da store træer optager meget.

Rødgran opbevaret tørt, opbevaret i vand og opbevaret i vand med Kodymagnyl

 

Hvad må man samle i skoven?

I Sverige bliver hvert femte juletræ stjålet. Helt så galt er det formentlig ikke i Danmark, men nogle kan måske stadig være i tvivl om, hvad ”fæld selv” betyder?

Se flere nyheder

Dansk producerede barrodsplanter. Juletræer · Pyntegrønt · Skov · Læhegn · Anlæg · Hæk · Bunddække

Se forhandleroversigt

Plantekongres

Plantekongres er Nordens største om planteproduktion, natur, miljø og planlægning. Over to dage stilles der skarpt på den nyeste viden på området og på dine udfordringer og muligheder.

Se flere arrangementer