Nyheder

Nyheder

Indsamling fra skovene

Hvad må man samle i skoven?

23.11.2023
I Sverige bliver hvert femte juletræ stjålet. Helt så galt er det formentlig ikke i Danmark, men nogle kan måske stadig være i tvivl om, hvad ”fæld selv” betyder?
Læs mere
Tysk kampagne for naturtræer

Tysk kampagne for naturtræer

26.10.2023
Verband natürlicher Weihnachtsbaum (VnW) har igangsat en kampagne på de sociale medier for naturtræer. Målgruppen er de tysktalende forbrugere i Europa, som informeres gennem Facebook, Instagram og YouTube via en film i fem afsnit.
Læs mere
Sikkerhed og arbejdsmiljø

Sikkerhed og arbejdsmiljø i pyntegrøntproduktionen

02.10.2023
Branchearbejdsmiljørådet (BAR) Jord til Bord har tidligere udgivet en revideret udgave af branchevejledningen om sikkerhed og arbejdsmiljø ved produktion af juletræer og pyntegrønt.
Læs mere
Eksportvogn med paller af juletræer

Storbritannien udsætter importkontrol

01.09.2023
Storbritannien udsætter importkontrollen med tre måneder. Det betyder, at afskårne juletræer under tre meter således ikke skal følges af et plantesundhedscertifikat i sæson 2023 som tidligere meddelt.
Læs mere
Mærket NGR juletræskultur

Planteeksport 2023

21.06.2023
Landbrugsstyrelsen har omtalt en række vigtige forhold i forbindelse med eksport af juletræer og klippegrønt for sæson 2023. Forholdene omhandler nye eksportregler til Storbritannien, forsatte eksportrestriktioner til Rusland, ny importmodel for Den Eurasiske Økonomiske Union (EAEU), træemballage, plantepas samt TRACES NT.
Læs mere