Oversete træer lagrer også CO2

Nyheder

20 procent af Danmarks træer overses i opgørelser over biomasse og CO2-lagring. Det viser en ny kortlægning fra Københavns Universitet. Således er næsten en femtedel af trædækket i Danmark ikke med i klimamodellerne.

Undersøgelser med hjælp fra satellitbilleder og kunstig intelligens viser, at det ikke kun er i de egentlige skovområder, der findes træer i større antal. Der vokser også mange træer i byerne, i sommerhusområder og på landet som i dag ikke er medtaget i de nationale opgørelser.  

Konkret viser optællingen fra Institut for Geovidenskab og Naturformidling på Københavns Universitet at 16,9 procent af Danmarks areal er dækket af træer, men at en knap femtedel af træerne – 20 procent – befinder sig uden for de områder, der defineres som skove. Det svarer til ca. 4,7 mio. tons biomasse, tal der bør indregnes i de nationale klimamodeller.    

Temadag - Fyn

Danske Juletræer byder atter velkommen til temadag på Fyn. Her får du den sidste nye viden og alt om tidens trends og tendenser. Mød også kollegaerne i branchen, se det nyeste udstyr og bliv klogere på den kommende sæson. I 2024 tilbyder vi også live streaming fra arrangementet på Fyn.

Aarestrup Planteskole

Kvalitetsplanter til juletræer og pyntegrønt i velkendte og velafprøvede provenienser.