Ejendomskategorisering 2023

Økonomi

Vurderingsstyrelsen udsender breve med forslag til kategorisering af ejendomme. I styresignalet fra styrelsen vurderes juletræsproduktion fejlagtigt som lavintensiv landbrugsproduktion, hvilket betyder at arealkravene til at bevare status som landejendom er for høje. Juletræsejendomme med beboelse skal således være mindst 10 ha for at kunne karakteriseres som en landejendom i stedet for en ejerbolig. Foreningen har anført det urimelige i denne praksis og anmodet om at juletræsproduktion sidestilles med andre højintensive afgrøder som frugtavl, gartneri og planteskoler, hvor arealer over 5 ha automatisk karakteriseres som landejendomme, og kun ejendomme under 1 ha automatisk karakteriseres som ejerboliger.

Læs brev til Vurderingsstyrelsen

Dispensation til Pomoxon Extra

Miljøstyrelsen har pr. 7. maj 2024 meddelt Danske Juletræer og Nufarm dispensation til anvendelse af Pomoxon Extra i nordmannsgran i perioden 7. maj til 1. august 2024.

Se flere nyheder

Kom godt i gang med certificering frugt-grønsager-kartofler-blomster-juletræer

Se forhandleroversigt

Sommermøde i den europæiske forening i Schweiz

IG Suisse Christbaum inviterer til sommermøde for alle europæiske juletræsproducenter i Schweiz. Mød europæiske kollegaer, oplev den skønne natur og mød flere lokale producenter.

Se flere arrangementer